16, de març 2022 12:14
Entre el 10 d’abril i el 3 de juliol, el Pla de l’Estany acollirà la segona edició del Festival Recòndit amb la voluntat d’unir música, esport, natura i territori. Serà els diumenges al matí de manera quinzenal, amb concerts gratuïts i activitats lúdiques, culturals i esportives. El festival està organitzat per la promotora gironina La Tornada compta amb el suport dels set ajuntaments, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Diputació de Girona.
En aquesta segona edició, el Festival Recòndit fa un pas endavant i la programació d’enguany suma tres nous pobles, a més dels quatre municipis que ja van ser seu del festival ara fa un any. Així doncs, el Recòndit passarà per Fontcoberta, Camós, Esponellà, Palol de Revardit, Crespià, Sant Miquel de Campmajor i Vilademuls. El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, destaca que “aquest tipus d’iniciatives que donen un valor afegit als municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany”. En aquesta mateixa línia, Jordi Xargay, diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona i alcalde de Palol de Revardit, afirma que “ja es pot parlar d’un festival comarcal, després que aquest any siguin 7 els municipis del Pla de l’Estany els que hi participen”. “És un festival que posa sobre la taula oferta musical de qualitat, així com l’oferta cultural i històrica, ja que dona l’oportunitat de conèixer espais d’aquestes poblacions” afegeix Xargay.
La música serà l’eix vertebral del festival i comptarà amb artistes de primer nivell. The New Raemon, una de les veus més reconegudes de l’indie català i estatal, obrirà el festival el 10 d’abril a Fontcoberta. Quinze dies més tard serà el torn de Joan Rovira, que portarà la seva cançó festiva a Camós. El duet format per Jo Jet i Maria Ribot seran els protagonistes a Esponellà i es tancarà el mes de maig a Palol de Revardit amb Mabel Flores i el seu missatge reivindicatiu i feminista.
El juny s’obrirà amb el cantautor Pau Alabajos, que celebra 20 anys de trajectòria musical, i continuarà a Sant Miquel de Campmajor amb Alícia Rey, cantant de Sense Sal que aquest any estrena projecte en solitari. L’encarregada de tancar el festival será Paula Grande, que arrbarà amb un nou disc sota el braç “D.O’s”.
A més dels concerts, aquest any també es fa una aposta per augmentar el nombre d’activitats vinculades al territori i a la natura. A cada municipi s’hi faran dues o tres activitats més el dia del concert, amb visites guiades, caminades, marxa nòrdica, un recorregut sensorial o una mostra de cervesa. Totes les activitats estan pensades i plantejades d’acord amb el territori i adaptades a l’espai per oferir la millor possibilitat a cada municipi. A més, tots els dies es farà un taller de malabars abans del concert per oferir activitat, també per a nens i nenes.
En aquesta línia, Anna Maria Garcia, Consellera de cultura i joventut del Pla de l’Estany, recorda que “la cultura és un bé essencial per a la ciutadania, i el fet que enguany s’hi hagin sumat més municipis és un èxit, ja que demostra que els alcaldes i regidors han entès aquesta necessitat”.
Un festival amb mirada sostenible
El festival, que recentment va estar seleccionat com a projecte finalista del Premi Lluís Carulla, busca acostar la cultura als municipis de menys de 2.000 habitants. Ho fa reivindicant el territori i amb la idea de donar a conèixer espais poc coneguts. Aquest any, a més, fa un important pas endavant en matèria de sostenibilitat i s’alimentarà només amb energia verda.
De la mà d’Ecològic, un projecte impulsat per l’empresa de so AdLibitum en col·laboració amb La Tornada, que permetrà que els concerts no tinguin connexió amb el sistema elèctric, sinó que funcionaran amb acumuladors d’energia solar. D’aquesta manera es redueix l’impacte mediambiental del festival i es cuida molt més el territori.
Tota la informació respecte als concerts i a les activitats en paral·lel a la 2a edició del Festival Recòndit es pot trobar al web de La Tornada.