Més de 200 persones han visitat les explotacions del Pla de l’Estany per la 8a edició del Benviguts a Pagès
03, d’octubre 2023 11:13
  • Les dues explotacions, els 4 restaurants i els 5 allotjaments de la comarca que han pres part d’aquesta edició fan una valoració positiva de l’edició d’enguany.

Benvinguts a pagès, l’esdeveniment que descobreix als ciutadans com es produeixen els aliments a les explotacions agrícoles i ramaderes, s’ha celebrat el cap de setmana del 30 setembre i l’1 d’octubre a tot Catalunya. Les dues explotacions participants del Pla de l’Estany han rebut més de 200 visitants durant els dos dies que ha tingut lloc l’esdeveniment. El perfil dels visitants ha estat principalment familiar.

A la comarca del Pla de l’Estany hi han participat 2 explotacions: La Dolça Abella (Crespià), productors de mel que tenen els seus abellars a diferents parcs naturals, per buscar les millors floracions, i Nous Can Llavanera (Crespià), explotació de nous.

Els participants en l’esdeveniment han pogut complementar aquestes visites amb àpats als restaurants col·laboradors, que oferien menús i/o plats específics amb productes de proximitat. Els han pogut tastar a un total de 6 restaurants de la comarca: Can Xabanet de Banyoles, Can Roca d’Esponellà, Bar La Trobada de Crespià, La Barretina d’Orfes (Vilademuls), La Brasa de Fontcoberta i la Fleca d’Esponellà.

Els visitants de Benvinguts a Pagès també han fet estades en els allotjaments turístics de la comarca que hi han participat: Can Xargay, El Solei i La Cabanya de Porqueres, Hotel La Sala de Camós, Rural Mas Tulsà de Palol de Revardit i Can Font d’Olives (Vilademuls).

L’èxit de públic posa de manifest l’interès creixent entre la població per conèixer l’origen dels aliments. La venta dels productes de proximitat elaborats a les pròpies explotacions, que és un dels objectius principals de la realització de l’esdeveniment, també n’ha resultat clarament beneficiada.

A tot Catalunya més de 36.000 persones han visitat, com a mínim, una de les 100 explotacions que hi havia obertes al públic.

Arxiu