20, de març 2018 11:05
Banyoles ha estat aquest matí l’escenari d’una nova jornada organitzada per l’ACM per explicar les novetats de la nova llei de Contractes que va entrar en vigor el passat 9 de març. Una llei que suposa l’aplicació de nous procediments pel que fa a la contractació local.
La jornada ha estat inaugurada pel secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha lamentat que la nova Llei de Contractes “tracte a tots els òrgans de contractació de totes les administracions per igual. Requereix les mateixes obligacions per un ajuntament de 500 habitants que per un ministeri o departament”. Per aquest motiu, Pifarré ha assegurat que l’ACM està duent a terme més de 50 jornades per tot el territori català per aclarir els possibles dubtes que tinguin electes i tècnics locals.
Per la seva banda el vicepresident del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i alcalde de Crespià, Francesc Xavier Quer, ha explicat que des territori estem contents d’acollir formació referent a la nova entrada de la nova llei de contractes que afecta directament a la gestió dels ajuntaments.
El 73% dels municipis de les comarques de Girona adquireixen algun servei a través de la Central de compres del món local
La jornada d’avui també ha servit per explicar els avantatges d’adquirir algun producte o servei de la Central de compres del món local impulsada per l’ACM. A les comarques del Pla de l’Estany, Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva, 152 ajuntaments compren algun producte o servei com pot ser el subministrament elèctric, gas, assegurances, equips informàtics, mobilitat sostenible (vehicles elèctrics i amb baixes emissions), equips d’impressió, maquinària tècnica, paper, servei de videoactes, desfibril·ladors i servei de manteniment d’ascensors.
Aquesta és la sisena edició de les sessions que l’ACM du a terme pel territori català per explicar els avantatges i beneficis d’adquirir productes i serveis a través de la Central de compres del món local. Actualment, ofereix 11 productes o serveis a més d’un miler d’ens de tot Catalunya.
L’objectiu principal de la Central de Compres és que els municipis més petits es puguin beneficiar de les condicions que aconsegueixen els més grans. Al mateix temps, també es vetlla afavorir l’economia local amb l’accés de pimes a lots territorials.
Un 82% dels ajuntaments catalans es beneficia de la Central de Compres del món local
Actualment 775 ajuntaments d’arreu de Catalunya es beneficien dels serveis que ofereix la Central de Compres del món local. Els ens que compren algun producte o servei de forma centralitzada s’asseguren que compleixen amb la Llei de Contractes, que va entrar en vigor el passat 9 de març. Per tant, aconsegueixen la màxima seguretat jurídica i també es beneficien d’un estalvi de procediments. Els ens que compren, de mitjana, tarden 26 dies des que contracten el producte o servei fins que en disposen. L’estalvi econòmic també és considerable, doncs de mitjana aconsegueixen uns estalvis d’un 10% de les tarifes normals, arribant al 40% en el manteniment d’ascensors.